Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies Περισσότερα

Ακράτεια

Η ακράτεια ούρων - η απώλεια του ελέγχου της κύστης - είναι ένα κοινό και ενοχλητικό πρόβλημα. Αν η ακράτεια ούρων επηρεάζει τις καθημερινές δραστηριότητές σας, μη διστάσετε να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής ή η προτεινόμενη αγωγή, μπορούν να σας ανακουφίσουν ή να θεραπεύσουν την ακράτεια ούρων.


Βασικοί τύποι ακράτειας

1. Επιτακτική ακράτεια. Γνωστή και ως υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη. Οφείλεται κυρίως σε διαταραχές του νευρομυϊκου παράγοντα που σχετίζεται με προβλήματα του προστάτη.

2. Διαρροή σταγόνων μετά την ούρηση. Οφείλεται σε αδυναμία της ουροδόχου κύστεως να αδειάσει, γεγονός οφειλόμενο σε προβλήματα του προστάτη ή των πυελικών μυών.

3. Ακράτεια από προσπάθεια. Απώλεια ούρων ακουσίως και κατά την τέλεση δραστηριοτήτων, κατά το γέλιο, τον βήχα το φτέρνισμα, κ.λ.π.

4. Ακράτεια από υπερπλήρωση. Πρόκειται για συνεχή ή και περιστασιακή ροή ούρων που οφείλεται κυρίως σε νευρικές βλάβες.

5. Λειτουργική ακράτεια. Οφείλεται σε αδυναμία έγκαιρης προσέλευσης στην τουαλέτα, λόγω κινητικών αδυναμιών.

6. Μικτή ακράτεια. Συνδυασμός επιτακτικής ακράτειας και ακράτειας από προσπάθεια

7. Νευρολογικές βλάβες. Νοσήματα όπως το Parkinson ή ο τραυματισμός του εγκεφάλου δημιουργούν καταστάσεις ακράτειας, συνδεόμενες με αδυναμία των νεύρων να συντονίσουν τη μυϊκή λειτουργία.


Οι παραπάνω αιτίες, ανάλογα με τον βαθμό της εντάσεως τους μπορούν να χαρακτηρίσουν την ακράτεια ως βαριά, μεσαία ή ελαφρά.

Λαμβάνοντας υπόψιν των βαθμό ακράτειας του ασθενή μπορείτε να προμηθευτείτε το αντίστοιχο είδος προσωπικής υγιεινής.


Επισκεφτείτε το κατάστημα μας για να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε το κατάλληλο προϊόν βασισμένο στις ανάγκες και την άνεση του ασθενή.